«Αλίμονο αν σκεφτώ από τα αποδυτήρια ότι θα φάω γκολ»

31/03/2009 at 4:57 μμ (Eurovision 2009)

«Το 2004 άφησα κάτι ημιτελές» λέει ο Σάκης Ρουβάς. Με τη φετινή συμμετοχή του στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον θέλει, λέει, να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς
Με οικονομική κρίση, απολύσεις εργαζομένων, ακρίβεια, έξαρση της τρομοκρατίας, για κάποιους ίσως φαίνεται πως πως ο Σάκης Ρουβάς λόγω της συμμετοχής του στη Γιουροβίζιον με το τραγούδι «Τhis is Οur Νight»φιλοδοξώντας να επαναλάβει ό,τι έκανε το 2005 η Έλενα Παπαρίζου- είναι στον κόσμο του.

«Περιμένω την ώρα που θα αλλάξει η συλλογική μας συνείδηση» λέει στα «ΝΕΑ». «Πρέπει όμως κι εμείς που επικοινωνούμε με τον κόσμο, από τη δική του γωνιά καθένας μας, να αφυπνίσουμε την συλλογική συνείδηση, γιατί έχουμε κι εμείς ευθύνη. Δεν πιστεύω ότι ο αγώνας κάθε μορφής κερδίζεται με περισσότερο φόβο και τρόμο. Ίσα ίσα ακριβώς αυτό το κλίμα θάβει το πραγματικό πρόβλημα. Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις μοιάζουν να είναι υποτυπώδης εκτόνωση και συγκάλυψη του ουσιαστικού προβλήματος και δίνουν την ευκαιρία στους διάφορους μηχανισμούς, όχι αποκλειστικά τους κρατικούς, να ασκήσουν περισσότερη πίεση και έλεγχο, και φυσικό, αλλά φοβούμαι, ακόμα χειρότερα, και πνευματικό». Και όλο αυτό το είπε με μια ανάσα, χωρίς να ξέρει καν τι θα τον ρωτήσω…

Τέτοια εποχή πριν από τρία χρόνια είχαμε συναντηθεί ξανά όταν, μετά την επικράτηση της Έλενας Παπαρίζου με το «Μy Νumber Οne» ο Σάκης Ρουβάς και η εξ Αμερικής Μαρία Μενούνος ήταν οικοδεσπότες του διαγωνισμού στην Αθήνα. «Μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα. Δεν είναι καλό να εκπροσωπήσω ξανά την Ελλάδα στον διαγωνισμό, αν και μου προτάθηκε από την ΕΡΤ, διότι ο στόχος επιτεύχθηκε με την Έλενα Παπαρίζου» είχε πει τότε.

Τώρα τι άλλαξε, λοιπόν;
Νιώθω ότι μπορούμε να το επαναλάβουμε και νιώθω ότι το θέλει και ο κόσμος. Έχει ακριβώς την ίδια ανάγκη με μένα. Μας χρειάζεται ψυχική ανάταση και αίσθημα επιτυχίας.

Από ποια θέση και κάτω θα θεωρήσετε τη συμμετοχή σας αποτυχημένη;
Μα τι μου λέτε… Δεν το σκέφτομαι καν. Αν είναι να ξεκινώ από τα αποδυτήρια με το σκεπτικό ότι θα φάω γκολ, είμαι χαμένος. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Πάμε εκεί για τη νίκη.

Γιατί την έχετε ανάγκη αυτή τη νίκη;
Για το συναίσθημα που δημιουργεί μια νίκη που μοιράζεσαι με πολλούς άλλους μαζί. Αλλιώς είναι να πετυχαίνεις κάτι μόνος σου, και μόνος σου να γεύεσαι το συναίσθημα της νίκης. Γι΄ αυτό λέω διαρκώς ότι θέλω όλο τον κόσμο μαζί μας. Το αποτέλεσμα που θα ζήσουμε θα είναι μεγεθυσμένο και πιο όμορφο.

Σας απασχόλησε ότι σε περίπτωση που δεν θα νικήσετε μπορεί να πληγωθεί η εικόνα σας;
Η εικόνα μου έχει χτιστεί πάνω σε μια βάση από αγαπημένες αναμνήσεις και κοινές εμπειρίες με τον κόσμο. Αυτό που θα ζήσω θα το ζήσω μαζί με όλους τους Έλληνες. Άλλωστε η ενέργεια που έχω πηγάζει από τον κόσμο. Νιώθω ότι είμαστε μια ομάδα.

Είχατε δηλώσει ότι δεν σας απασχολεί η καριέρα στο εξωτερικό. Γιατί ξανά στη Γιουροβίζιον;
Οι προκλήσεις μού αρέσουν. Με κρατούν σε εγρήγορση και το ενδιαφέρον μου ζωντανό γι΄ αυτά που κάνω. Ξαναπαίρνω μέρος και γιατί έχω αφήσει κάτι ημιτελές. Δεν νομίζω ότι απέδωσα τα μέγιστα το 2004 και εκπροσωπώντας την Ελλάδα φέτος στο διαγωνισμό θα έχω την ευκαιρία, πιο συντονισμένα και με μεγαλύτερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση, να πετύχω εκείνο που δεν κατάφερα τότε.

Στη Γιουροβίζιον τι μετράει τελικά; Η μουσική ή πολιτική;
Τα πάντα παίζουν ρόλο. Η μουσική όμως δεν έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που αισθάνεται ο κόσμος δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αλλά και οι συσχετισμοί μεταξύ χωρών είναι παράγοντες ισχυροί. Αυτό καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε και να το ξεπεράσουμε. Πρέπει να υπερνικήσουμε τυχόν προτιμήσεις, συνασπισμούς. Στο χέρι μας είναι. Το θέμα είναι να είμαστε τόσο καλοί ώστε να μη μετρούν όλα τα υπόλοιπα.

Σε περίοδο κρίσης δεν είναι υπερβολή τα 200 ευρώ το μπουκάλι για να σας δει κάποιος στο κέντρο που τραγουδούσατε;
Όχι, για όποιον μπορεί να τα δώσει. Δεν πήγαμε να τα πάρουμε από κάποιον που δεν έχει να τα διαθέσει. Άλλος μπορεί να πάρει σαμπάνια, άλλος χυμό.

Φέτος, επέλεξε έναν μικρότερο μουσικό χώρο (στην Πλατεία Ασωμάτων). Μήπως οι μεγάλες πίστες είναι πάνω από τις δυνάμεις του πλέον;
Χαμογελάει. «Όταν μπήκα μέσα, φαντάστηκα πώς μπορεί να λειτουργήσει ο χώρος αυτός. Είχε τις προϋποθέσεις ώστε κάθε βράδυ να στήνεται ένα μεγάλο πάρτι. Ήταν κάτι που είχαν κάνει πέρσι οι Οnirama και μαζί στον χώρο όπου εμφανίζονταν είχαμε δώσει μια συναυλία. Μου άρεσε πολύ».

Θα λέγατε λαϊκό τραγούδι σήμερα, αν σας το έδινε καταξιωμένος δημιουργός;
Μα το έχω κάνει ήδη. Επιλέγω αυτό που κάνω τώρα διότι με ικανοποιεί, με φτιάχνει. Δεν μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα το κάνω και αύριο. Ούτε το θέλω άλλωστε.

Έχετε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα και οικογενειακή ζωή. Σας λείπει κάτι; Δεν υπάρχει το τέλειο. Αυτό όμως δεν μας σταματά από το να το ψάχνουμε. Σημασία έχουν τι αποτελέσματα έχουν σε εμάς τα ερεθίσματα που παίρνουμε από το περιβάλλον μας είτε το επαγγελματικό είτε το οικογενειακό.

Νιώθετε πλήρης;
Όχι, και ούτε θα είμαι ποτέ…

ΙΝFΟ
Με απευθείας ανάθεση της ΕΡΤ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον, στις 12,14 & 16 Μαΐου στη Μόσχα, με το τραγούδι «Τhis is Οur Νight» (στίχοι:
Γκρεγκ ΠορτέλιςΚάμερον Γκιλς- Γουέμπς, μουσική: Δημήτρης Κοντόπουλος).

Σε θρίλερ με ρόλο «κακού»

Τελευταία, ο Σάκης Ρουβάς τέθηκε υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόρνταν Μπάρκερ στο Λος Άντζελες για τις ανάγκες της ταινίας «Duress» («Υπό πίεση», αναμένεται να βγει στις 28 Μαΐου στις ελληνικές αίθουσες). Είναι ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο «κάνω τον κακό, έναν τύπο εκ διαμέτρου αντίθετο από την εικόνα που έχετε για μένα», εξηγεί. Ο Σάκης θα είναι ο Άμπνερ Σόλβι, ένας αντικοινωνικός δολοφόνος που προσπαθεί να κάνει υποχείριό του έναν τύπο- τον υποδύεται ο Μάρτιν Ντόνοβαν- η γυναίκα του οποίου πέθανε αιφνιδίως και αναλαμβάνει να προστατέψει την ανήλικη κόρη του.

Τον Ιούνιο εξάλλου θα πρωταγωνιστήσει σε μια ελληνικής παραγωγής αισθηματική κωμωδία. Και μετά; «Διακοπές με την Κάτια και την κόρη μας».

Με μια ματιά

2004 Με το «Shake it» καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Συμμετέχει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. 2006 Οικοδεσπότης στην Γιουροβίζιον της Αθήνας με οικοδέσποινα τη Μαρία Μενούνος 2006 Δανείζει τη φωνή στον βασικό χαρακτήρα της ταινίας καρτούν «Τα αυτοκίνητα» (Cars») της Ντίσνεϊ 2007 Πρωταγωνιστεί στη νεανική ταινία «Αlter ego»

TA NEA

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: