Ο Σάκης λέει όχι στο κάπνισμα

26/06/2009 at 5:41 πμ (Φιλανθρωπικά)

Ο εθνικός σταρ της Γιουροβίζιον Sakis Ρουβάς έχει το ελεύθερο να εμφανισθεί στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας.

Η περίπτωσή του απασχόλησε χθες το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν δεν αφορούσαν τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος «τραγουδάει ένα είδος μουσικής, όπως είναι η ποπ, που θα φέρει νεολαία στο μνημείο», αλλά για να μη μετατραπεί το Καλλιμάρμαρο «σε μουσικό θέατρο». Συμφώνησαν όμως ότι πρέπει να τεθούν κάποια όρια στις παραχωρήσεις. «Να εξετάζεται ο στόχος κάθε εκδήλωσης και αν μέσω αυτής προβάλλεται η χώρα διεθνώς», όπως πέρυσι με μια μεγάλη συναυλία της MTV.

Τελικά ενέκριναν (7 ψήφοι υπέρ και 5 κατά) τη συναυλία του Ρουβά, γιατί οργανώνεται την 1η Ιουλίου, πρώτη μέρα κατά του καπνίσματος από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας και αφορά μια μεγάλη καμπάνια για το περιβάλλον («SMS of youth 2009 – Δράσεις για το περιβάλλον» με τη συμμετοχή 2.500 φορέων). Ορος απαράβατος, να μην καπνίζει κανείς από τους 40.000 θεατές και να καθαρισθεί μετά ο χώρος από τους οργανωτές.

Προχθές, ωστόσο, το ΚΑΣ έκλεισε την πόρτα του παλιού φρουρίου Κέρκυρας στους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μιχάλη Χατζηγιάννη και Γιάννη Πλούταρχο. Εχει
παρατηρηθεί «υπερσυγκέντρωση κοινού, 4.000-5.000 ατόμων, με αποτέλεσμα να είναι πλημελής ο έλεγχος για την προστασία του χώρου και τοποθέτηση καθισμάτων σε οχυρωματικές επάλξεις ή ακόμη και σε οροφές κτιρίων», σύμφωνα με την Εφορεία. «Μετά από τέτοιου είδους συναυλίες έχουμε συνήθως μεγάλη ρύπανση, έλλειψη ευταξίας, καμία πρόληψη για τον καθαρισμό, με αποτέλεσμα η εικόνα τις επόμενες μέρες να προσβάλλει ένα μείζονα αρχαιολογικό χώρο της Κέρκυρας, ενταγμένο στον κατάλογο μνημείων της UNESCO».

Το ΚΑΣ δέχθηκε ανεπιφύλακτα τη θετική εισήγηση της 21ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου και των Night on Earth (αύριο) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας και στη Φιλαρμονική Καποδίστριας (8 Αυγούστου) με τους Debora Myers, Andrew Holiday, Ρόζα Πουλημένου και Παντελή Κοντό.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: